RRevir

1972 - Trifail

torek, junij 19, 2007

Compulsive disturbences

Komaj sem notri prišel, tako je to težko zapomniti si username in pasword. Kamorkoli kliknem moram te reči izpolnjevati, še posebej na straneh kjer se žrebičku daje jesti. Svobodni internet my ass, sploh, ko te zasuje e-mail blato. Kako lahko nekdo preko tega kaj zasluži ali drugače povedano, nekoga nategne za nekaj jurjev. Moram reči, da če že nimam tehtnih razlogov obiskati določenih strani, sploh ne vem kaj naj počnem tam gor. Enega kolega pa zanima vse. Od spletnih strani švicarskih bank, ''nikoli ne veš kdaj bo treba tja teči'' pravi, do strani kjer neka oseba drugi osebi nekaj, ahh škoda to omenjati. Nedavno, ko je tekla beseda o downlovdanju, me je nekdo vprašal: ''Ti a samomori te kaj zanimajo?'' ?!!?. Lepo te prosim. Že inserti s koncertov G.G.Alena so mi dali za misliti, da sem pri petintridesetih letih zopet nekaj prvič videl. Sam pravim, da to ni dobro, ne za možgane ne za dušo. Rajši pogledam tisto oddajo od enajstih do dvanajstih kjer v desnem spodnjem kotu venomer kaže -16, kot pa tisto po dvanajsti z -18 v desnem spodnjem kotu. Vsega se ljudje navadijo in nikoli jim ni še bolj hard core dovolj. Dokler na koncu ne sedijo na sveči, ki jo njihova mama hrani od svoje birme, vmes pa si z mini gorilnikom za spajkanje bakrenih cevi cvrejo jajca in obenem drgnejo johnyja do onemoglosti. In poglej, na koncu imaš kup ljudi z nakopano seksualno kompulzivno motnjo, ki si kaj pa veš vse mislijo, ko jim ena fejst malo pomežikne. Jebi ga, takšni so časi. A še kdo trzne, če je umrlo pet otrok kaj vem kje ali če te iz ekrana gleda črna otroška buča, drugačna od mojih pobčev samo po barvi, polna muh. Jasno, da se človek malo zgrozi in zamisli sam pri sebi, a je takoj nato bolje iti malo v City Park v šoping in na hamburger, za vogal poslušat nekoga od velemojstrov slovenske pop scene, malo pobrskati po rumenih straneh in gledati zadovoljne nastopače, ki neutrudno garajo, da so sedaj tu kjer so, za njih na tronu, zvečer pa bognasvarji, da bi se pozabilo izkoristiti zastonj karto za sedež na tribuni, kjer v živo spremljaš eno od izvrstnih oddaj v kateri ne zmanjka smeha, plesa, glamurja in veselja, saj se človek ja mora po napornem delavniku, kot je na primer štetje deset tisoče evrov od poslanih SMS sporočil ali bo zmagal kozel številka ena ali kozel številka dve, odpočiti.
Kakor slišim je na netu sedaj, ali pa to že dolgo traja, zelo modno igrati poker. Mater, to ti nekateri na štirih monitorjih naenkrat igrajo in to cele noči. Določeni so tako dobri, da ne delajo več, pojavilo pa se je tudi nekaj novih izrazov kot: ovce (novinci), me je izpil(pobral ves denar), žgati(igrati celo noč)... Super. Sedaj si lahko tudi to kompulzivno motnjo hazardiranja nakoplješ kar doma in ti ni treba riniti v igralnice, ki so promovirane kot turistična dejavnost in so s tem neobhodne za zaposlenost določene regije. Tistih par mandeljcev, ki v igralništvu ne vidijo samo zabave in ki zaradi kart, poženejo vse kar so imeli za sedem kolenov nazaj, to pa ja ne bo omajal kompleksa, ki vendarle prispeva kakšen promil k naši tako opevani gospodarski rasti (7,2% na letni ravni).
Zdi se mi, da kamorkoli stopim naletim na pogoj, ki bi mi ob nenehnem vračanju k viru, to povzročilo eno od motenj. Teh pa je očitno veliko, vsaj tako pišejo v revijah kjer kaj dajo na nova dognanja. Žrtje, pretirano nakupovanje, zbirateljstvo ( velja tudi za tiste s poštnimi znamkami oz. filatelijo), norost na slavne osebnosti, obsedenost z zdravo prehrano, bakterijami... Potem se vpašam:'' Sam tudi rad jem, kupujem, dajem teličku jesti, sem zbiratelj, ne nosim s seboj ravno higienskih robčkov, je pa res, da tudi ne ližem vhodnih vrat dvigal v stavbah, sem torej moten?'' Pri iskanju tega vprašanja sem dobil odgovor, kaj na primer pomeni seksualna motnja ali motnja v hazardu. To ni odvisnost, so prvo rekli, kot pri alkoholu ali drogi in tudi nisi čuden, če si petkrat na dan johnyja zdrgneš, motnja to je drugače. Če človek pomisli, da bi deset tisoč evrov zapravil na ruleti, nabrisal odvisnico z virusom hepatitisa, obenem porinil oneja še v kakšno na mrtvo pijano in okoli ust slinasto žurerko, moten to naredi, vse za občutje užitka, ki ga v normalnih dejanjih ne občuti več (no, saj tista s slinasto žurerko ni tako nenormalna). To moraš biti res trapast, da se za svoj užitek, se pravi za izločanje nevrohormona Dopamina v možganih, da se privedeš do stadija, kjer počneš nemogoče zadeve, da si na koncu enako potešen, kot jaz za primer, če bi neko blond narahlo na seniku. Nekaterim vajeti narahlo uidejo iz rok, ne pa tako kot meni, ki držim trdega v rok..., ki trdno držim vajeti v svojih rokah.